Podvod v kuchyni se vyplácí aneb pomazánka se „skrytou“ červenou řepou
1. únor 2016 Magda Recepty 6154 zobrazení 280 slovRádi vaříte ze zdravých potravin, ale ne všem členům rodiny tyto potraviny chutnají? Červená řepa je z hlediska obsahu minerálů a vitamínů jednou z nejzdravějších potravin, které se u nás dají vypěstovat. Bohužel ne každému chutná, to se dá lehce změnit. V tomto receptu je řepy dost, ale poznat to není...
Na 4 porce si připravte: 250g sardinek v tomatě, ½ menší červené řepy, 150g polotučného tvarohu, 1 cibuli, 2 lžíce hořčice, sůl, pepř, ovesné vločky podle potřeby
Postup
Na pracovní plochu si připravte dostatečně velkou misku pro všechny ingredience. Do misky dejte nejprve tvaroh, přidejte sardinky v tomatě a nahrubo nastrouhanou syrovou červenou řepu. Do misky přidejte také najemno nakrájenou cibulku a vše dochuťte hořčicí, pepřem a solí. Pak už si jen připravte tyčový mixér a vše důkladně rozmixujte.
Pomazánka by měla být hladká, ale nikoliv řídká. Mnoho tomaty a řídký tvaroh mohou způsobit řídkou pomazánku, která se nebude dát nabrat, ale bude téct. Pro tento případ si připravte ovesné vločky, které přidejte do pomazánky a znovu rozmixujte. Ovesné vločky dokáží pomazánku zahustit na požadovanou konzistenci.
Takto připravená pomazánka je zdravou snídaní, svačinou i večeří. Díky výrazným chutím rybiček, tomaty a hořčice se chuť řepy odsouvá do pozadí a na tomto receptu si tak budou pochutnávat i zarytí odpůrci červené řepy!
Vyzkoušejte i naši pomazánku s červenou řepou a vlašskými ořechy. Recept zde.
Nevíte, jak s červenou řepou pracovat? Podívete se do zápisníku - najdete zde článek, jak pracovat s červenou řepou.
Autor: Magda
Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.
Hodnocení
Hodnocení: 1 hvězdiček / Hodnoceno: 1x